INDICAŢII ÎN CAZUL INTERVENŢIILOR DE CHIRURGIE ORALĂ


 • Pacientul nu va efectua periajul dentar în ziua operaţiei, dar va clăti gura cu soluţie de clorhexidină ( ape de gură: Corsodyl, Hexoral ) după fiecare masă 2 minute . Se poate servi masa după aproximativ 2 ore de la terminarea operaţiei. În ziua operaţiei, pacientul nu va consuma alimente fierbinţi şi va ţine comprese reci  pe obraz sau buză  în dreptul locului operaţiei. Acestea nu se mai ţin începând cu a doua zi. De asemenea, se evita efortul fizic intens şi căldura.

 • Începând cu a doua zi se reia periajul dentar după fiecare masă, având grijă să fie efectuat fără brutalitate la dinţii vecini zonei operate. Se clăteşte gura cu soluţie de clorhexidină după periaj conform indicaţiilor de mai sus, până la suprimarea firelor şi încă 2 zile după aceasta.

 • După operaţie se produce o tumefiere (umflare) a zonei operate, cu un maxim a doua zi, fara ca aceasta să aibă semnificaţie patologică. De asemenea, pot apare dureri, care cedează la antialgicele uzuale.

 • Implanturile dentare necesită o perioadă de vindecare de aproximativ 3-6 luni la mandibulă şi 4-8 luni la maxilar. Pe tot parcursul acestei perioade, pacientul va evita aplicarea de presiuni pe zona implantată cu limba sau prin masticaţie. De asemenea, va menţine o igienă bucală strictă cu periaj după fiecare masă şi clătiri cu soluţie clorhexidină de 2 ori pe săptămână seara.

 • În caz că apar orice fel de manifestări neplăcute în perioada de vindecare, pacientul se va adresa imediat medicului.
SC CRIDENTISTRY SRL
CUI: 30470110
Reg. Comertului: J33/590/2012

 • Relaţii şi programări:
  Dr. Crîlov Serghei
            Telefon: 0740467327
  Dr. Crîlov Mihaela
            Telefon: 0744502931

 • Adresa cabinetului:
  Punct de reper: bloc Muha, sens giratoriu Galeria Mall (Primagra), Suceava

SC CHIRURGIE OMF SUCEAVA